УЧЕНИЦИ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ ПРИСУСТВОВАЛИ МОЛЕБНУ ЗА УСПЈЕШНУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ

Поводом почетка нове школске 2022/23. године, у уторак, 6. септембра, када наша света Црква прославља спомен Светог свештеномученика Евтихија у храму Светих апостола Петра и Павла у Добоју служен је молебан са чином Призива Светог Духа за благословену и плодоносну наступајућу школску годину.

Овом молитвеном чину присуствовали су директорица, госпођа Милена Дамјановић, ученици, професори, педагог и психолог Медицинске школе у Добоју.

Молебан за све ученике и професоре служио је протојереј-ставрофор Растко Максимовић, уз саслужење ђакона Владе Мојевића.

Отац Растко је након молитвословља поздравио све присутне призивајући благодат и мир од Господа Бога, те је пожелио ученицима, професорима и свим запосленима у Медицинској школи успјешну школску годину, пожеливши да им Господ подари мудрости и знања, ради примања добрих наука, те их пастирски поучио и подсјетио на важност духовног васпитања и уздизања, те колико је битно да посјећују цркву и света богослужења.

Овим путем се захваљујемо директорици ЈУ Медицинска школа Добој, госпођи Милени Дамјановић и цјелокупном колективу ове школске установе што су изашли у сусрет, те одобрили одлазак ученика у наш свети храм.

Професори и ученици ове школе учествују у свим културним и духовним догађајима које организује наша Света Црква, чувајући тако језик, културу, традицију и светосавље, а овом светом храму приликом фрескописања ученици и професори даривали су фреску Светог Стефана Дечанског. Ове године на празник Преображења Господњег, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије додијелио је Епископску грамату овој школској установи која ова године прославља 60. година успјешног рада.

вјероучитељ

ђакон Владо Мојевић