ОБИЉЕЖАВАЊЕ НЕДЈЕЉЕ ДЈЕЧИЈИХ ПРАВА

Данас је у холу наше школе постављена изложба радова ученика социолошко- истраживачке, Цивитас секције и Савјета ученика на тему дјечијих права, којом су наши ученици на сликовит и занимљив начин, кроз слику и пјесму указали на права и обавезе дјеце. У склопу обиљежавања Дјечије недјеље ученици су снимили видео материјал на тему: “Пожели радост, знање, љубав”, који је представљен нашим ученицима у холу школе.

👩‍🔬Чланови Савјета ученика су снимили радио емисију о дјечијим правима, која се може слушати путем сајта наше школе 🎙 https://medicinskadoboj.com/%d1%88%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%be/

👩‍🔬Сутра настављамо са активностима секција поводом обиљежавања Недјеље дјечијих права.

Обиљежавање Недеље дечијих права настављено је данас низом активности. Ученици I3 и I5 одељења, у пратњи професора Драгане Стјепановић и Горана Савића, посјетили су изложбу у Народној библиотеци у Добоју, која је организована поводом четрдесетогодишњице смрти Меше Селимовића. Чланови секције Црвеног крста у сарадњи са ГО Црвеног крста, посјетили су вишечлану породицу Радивојевић из Трњана и уручили им школски прибор и слаткише, које су за њих прикупили наши ученици.

Данас су чланови Савјета ученика упознали своје другове из разреда о значају обиљежавања Недјеље дјечијих права, кроз презентацију и дискусију на ову тему. Ученици секција стоматолошко просвјећивање и орално здравље посјетили су ЈУ ОШ “ Доситеј Обрадовић”, у којој су ученицима IV-2 разреда одржали радионицу “Правилно одржавање оралне хигијене”, те на занимљив и креативан начин малишанима објаснили како правилно прати зубе и одржавати оралну хигијену.

“ПОДИЈЕЛИ ЉУБАВ,РАДОСТ,ЗНАЊЕ”

Посљедњи дан Дјечије недјеље, у нашој школи био је испуњен низом активности: 🙋‍♀️Чланови литерарне секције и ученици II5 са професорицом Драганом Стјепановић реализовали су тему “ Како се Пепељуга изборила за своја права?”. 🏐Ученици II1 и II5 су са професором Љубишом Ристићем одиграли одбојкашку утакмицу и на тај начин скренули пажњу на потребе и права младих. ⚽️На стадиону ФК “ Жељезничар”је одиграна утакмица између дјевојака и дјечака четвртог разреда, заједно са професором Небојшом Горановићем, у којој су дјевојке побиједиле резултатом 2:1🏆 🧑‍🍳Чланови секција стоматолошко просвјећивање и орално здравље и ученици I4 и II4, са професорицом Милијаном Марић, уручили су распореде часова и видео изложбом подијелили знање и љубав према умјетности. 🤦‍♀️О обавезама и правима дјетета , као и о важности пријатељства, наше ученике упознали су чланови Цивитас секције и професорица Љиљана Лазић, тематском радионицом у СТЕАМ кабинету. 🎬За ученике првог разреда, драмска група извела је игроказ “Имаш право да будеш дијете”, по тексту професорице Мире Станишев, у којој се на занимљив и едукативан начин говори о дјечијим правима. 👉Честитамо свим нашим ученицима и наставницима који су се потрудили да сви наши ученици у школи током ове седмице чују о својим правима на интересантан начин, поштујући прије свега своје обавезе❤️