Дан сигурног Интернета

Сваког другог уторка у фебруару мјесецу се у свијету обиљежава Дан сигурног Интернета, а ове године је јубилеј -20 година, који смо данас обиљежили у нашој школи пригодним активностима.

Мултисекторски тим наше школе је, у сарадњи са Савјетом ученика и Савјетом родитеља организовао Округли сто на тему: “ Заједно за бољи Интернет”.

Учесници округлог стола:

1. Александар Миладиновић, начелник Одјељења за полицијску обуку МУП- а Републике Српске,

2. Стојан Петрушић, представник МУП- а Републике Српске и члан Мултисекторскиг тима наше школе,

3. Младенка Милановић, психолог у Центру за заштиту менталног здравља ЈЗУ Дом здравља Добој представници ,

4. Др Ерик Драгић, спец. дјечије и адолесцентске психијатрије Центра за заштиту менталног здравља ЈЗУ Дом здравља Добој,

5. Душан Гојић, педагог Центра за социјални рад Добој указали су на велике изазове и опасности које собом носи информациона и комуникациона технологија.

Округлом столу присуствовали су и представници Градске управе Града Добоја, чланови Савјета родитеља наше сколе, као и координатори и чланови Савјета ученика средњих школа нашег града. Модератор је била психолог школе, Јелена Топаловић.

Ученици III4 одјељења, занимање зубно-стоматолошки техничар су представили филм са којим су учествовали на конкурсу “Како бити сигуран на Интернету?”, а чланови информатичке секције Димитрије Керић и Кристина Тешић су представили резултате анкете о дигиталном насиљу у нашој школи.

Порука свих учесника округлог стола је да се млади данас суочавају са низом ризика у виртуелном свијету и да је веома важно провјерити истинитост информација и заштитити се од сајбер насиља.

ЈУ Медицинска школа Добој се захваљује свима који су узели учешће на данашњем округлом столу. Наставићемо да дјелујемо превентивно путем активности Мултисекторског тима, Савјета ученика и Савјета родитеља наше школе.