Дан борбе против АIDS-а

Секције Прва помоћ, Црвени крст и Здрави животни стилови обиљежили су заједничким активностима Дан борбе против АIDS-а у нашој школи, с циљем подизања свијести HIV /АIDS-у и опасности које носи ризично понашање, те с циљем смањења стигме и дискриминације обољелих.

Ученици наше школе, чланови фармацеутске секције, волонтерске и Промоција здравља су одржали предавање на тему: “HIV вирус”, за ученике деветог разреда ЈУ ОШ “Вук С.Караџић” у Добоју. Вршњачком едукацијом су наши ученици основцима пренијели основна знања о вирусу HIV, као и путевима преноса и начинима инфекције.

Поводом обиљежавања Дана борбе против АIDS-а, чланови Савјета ученика наше школе: Марија Мишић, Анђела Јовановић, Марија Томић, Софиа Станковић и Андреа Лазаревић одржале су предавање на тему: “HIV вирус и превенција АIDS-а” у ЈУ Саобраћајној и електро школи у Добоју. Циљ едукације је подизање свијести о HIV и опасностима које настају, као посљедица ризичног понашања, те смањења дискриминације обољелих.

Ученици секције здравствено просвјећивање су одржали предавање за ученике одјељења III3 и IV5 на тему превенције и ране дијагнозе АИДС-а.